maanantai 23. tammikuuta 2017

Shari Lapena: Hyvä naapuri (Otava, 2017, e-kirja 258 s.)

Alkuperäisteos: The Couple Next Door (Bantam Press 2016)

Asianajajan ja englannin kielen opettajan ensimmäinen thrilleri veti puoleensa, koska sitä mainostettiin "vuoden puhutuinpana trillerinä". Olihan se siis hankittava. Minulla on ollut luettavana muutama ammatillinen kirja ja tarvitsin väliin hiukan pään tuuletusta, joten aloitin tämän kirjan siinä tilanteessa. Voin vain todeta, että kirja täytti erittäin hyvin tehtävänsä, sillä kirja piti otteessaan ja se oli luettava kerralla loppuun saakka!

Anne ja Marco ovat lähdössä  juhlimaan seinänaapuriensa Cynthian ja Grahamin luokse, mutta heidän lapsenvahtinsa peruu tulonsa. He päättävät lähteä kahdestaan ja ottavat itkuhälyttimen mukaansa sekä sopivat käyvänsä puolen tunnin välein katsomassa nukkuvaa lastaan. Kaiken piti olla kunnossa, mutta vanhempien palatessa naapurista kotiin on käsittämätön tapahtunut. Coran pinnasänky on tyhjä!

 "Molemmat tuijottavat tyhjää sänkyä, jossa heidän lapsensa piti olla. Hän ei voi olla olematta siellä. Cora ei ole mitenkään voinut päästä omin avuin pois sängystä."

Vanhempien tuska ja syyllisyys nousevat pinnalle. Miksi lähdin juhlimaan jättäen lapseni? Häpeä siitä, miltä kaikki näyttää muiden silmissä: humalaiset vanhemmat jättivät puolivuotiaana lapsensa heitteille. Tilannetta selvittelemään saapuu rikostutkija Rasbach, joka aina uudestaan  ja uudestaan palaa kysymystensä kanssa. Hänen kokemuksensa ja ajatusmaailmansa vie kertomusta eteenpäin laittaen lukijankin aina uudelle ja uudelle tielle eikä asioiden kulku selviä kuin vasta kirjan loppumetreillä.

Ehkä Hyvä naapuri on "vuoden puhutuin trilleri", mutta ei ehkä ihan mieleenpainuvin. Mukava lukukokemus kuitenkin, joka sopii myös hyvin Helmet - lukuhaasteen kirjaksi nro 24. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti